Z Instagramu unikala uživatelská hesla. Chyba se naštěstí objevila

Instagramu

Nejen, že se Facebook potýká s mnoha, mnoha přešlapy, které mají vliv na úbytek počtu uživatelů, ale také i nedávno odkoupená sociální síť Instagram se nyní potýká s problémy. Jen, co se dostala do rukou společnosti Facebook, se na Instagramu vyskytla chyba, díky níž unikala uživatelská hesla. Z aktuálních informací lze konstatovat, že chybu se povedlo odhalit.

Poslední informace říkají, že chyba by měla být už dávno odstraněná. I přesto je však zarážející, že se Instagram krátce po přepisu do firmy Facebook potýká s průšvihy a skandály facebookovského rozměru.

Instagram uživatele upozornil, také chybu zdůvodnil

Zatímco Facebook se řadí ke společnostem, které chtějí spíše problémy ututlat, u Instagramu je to krapet jinak. V tomto jsou zatím společnosti rozdílné. Instagram totiž kontaktoval uživatele Facebooku, že se vyskytla chyba, která může způsobit únik hesel. Podle všeho problém či chyba se skrývala ve funkci Stahování údajů. Tato funkce byla zavedena kvůli nedávnému zavedení GDPR, který se má podílet na ochraně osobních údajů.

Cílem funkce je na emailovou adresu poslat data, která poslat lze. Pokud se však tato funkce použila, aktivovala se chyba a bylo ukradeno uživatelské heslo.

Hesla jsou nyní více chráněné

Instagram si nyní stojí za tím názorem, že už je všechno v pořádku, že uživatelská hesla jsou hashovaná a saltovaná. Hesla se nyní ani nebudou zobrazovat v odkazech. Podle všeho došlo k objevení chyby včas, chyba se dostala jen k minimálnímu množství uživatelů. I když jste ale žádnou chybu nezaregistrovali, Instagram apeluje a doporučuje všem uživatelům, aby si svá hesla raději změnila. Díky tomu lze předcházet možným komplikacím.

Jak jsme ale zmínili, chyba by v současné době měla být odstraněná. Nyní se tedy není čeho bát.

Další články