Nejoblíbenější sociální sítě: jaké se řadí mezi uživateli žádané?

Nejoblíbenější sociální sítě: jaké se řadí mezi uživateli žádané?

Domnívat se, že ve světě internetu figurují jen dvě sociální sítě, a sice Instagram a Facebook, je mylné. Existuje řada dalších sociálních sítí, které však mohou mít trochu jinou formu zpracování, což v nás probouzí pocit, že se o sociální síť vlastně nejedná. Jednou z nich je například YouTube, který v současné době má více jak 2,3 miliardy členů.  

Facebook kraluje celému žebříčku 

Je však pravdou, že pokud bychom šli cestou nejoblíbenějších sociálních sítí, nejdříve bychom narazili na Facebook. Dalo by se říct, že právě tato modrobílá platforma naprosto změnila či přepsala celé dějiny sociálních sítí a dostala se velice rychle na špičku této pyramidy.  

Dodnes platí, že mluvíme o nejznámější sociální síti vůbec, která už v roce 2012 dosáhla hranice jedné miliardy registrovaných uživatelů. Nyní se pyšní více jak 2,7 miliardami uživatelů a i když to vypadá, že každým rokem tento počet trochu klesá, nakonec si k ní lidé najdou svou cestu. 

YouTube pro uchovávání videozáznamů na internetu 

Jak už bylo zmíněno, YouTube patří k platformám, které lze také označit za sociální síť. Není to však platforma, která by byla plná fotografií, ale jejím úkolem je ukládat a uchovávat videozáznamy na internet. Poté je lze velmi snadno umístit na web nebo s kýmkoliv sdílet.  

YouTube kanál je vhodný a určený prakticky pro jakoukoli formu videí. Zatímco některé jsou ryze reklamního charakteru, jiné jsou spíše zábavné nebo vzdělávací.  

Instagram těží dodnes ze svého raketového vzrůstu 

Vedle těchto platforem musíme zmínit už také jednou řečený Instagram. A to především díky jeho raketovému vzrůstu. Mluvíme o velice zajímavé službě, která původně nebyla součástí společnosti Meta. Jednalo se o individuální záležitost, která však byla (tehdy ještě Facebookem) odkoupená. A investice se bezesporu vyplatila, i když se rovnala jedné miliardě dolarů.  

I když se původní princip, kterým bylo vyfotit prakticky cokoliv na internet, trochu změnil, dodnes mluvíme o hitu, který vede nejen mezi mladistvými. 

Další články